Euro 34,77 %0,16
Dolar 32,35 %-0,22
Sterlin 40,71 %0,43
Altın 2.441 %0,12

Trafikteki 3 Renklı Trafik Lambasını Unutun! Yeni Düzenleme İle 4 Renkli Trafik Lambası Geliyor!

Elektrikli otonom araçlar ve trafik lambalarındaki beyaz ışık, geleceğin ulaşımını şekillendiriyor. Yapılan araştırmalar, bu değişimin trafik akışını %25 oranında iyileştirebileceğini gösteriyor. Geleceğin trafik düzeni için yeni bir adım atılıyor.

kırmızı ışık

Elektrikli otonom araçların Türkiye'deki kullanımı hala yeni olmasına rağmen, her geçen gün daha yaygın hale geliyor. Ancak, bilim insanlarına göre, bu araçların sayısındaki artış, geleneksel trafik düzeninde de değişikliklere yol açıyor.

Trafik Lambaları ve Beyaz Işık: Yeni Bir Değişim İhtiyacı

ABD'de yapılan bir araştırma, otonom ve elektrikli araçların artmasıyla birlikte trafik lambalarına beyaz renk eklenmesi gerektiğini öne sürdü. Ayrıca, yapılan çalışma, beyaz ışığın trafik sorunlarını büyük ölçüde azaltabileceğini iddia etti.

Trafikte Yenilik: Beyaz Işık ve Katkıları

Üniversite akademisyenlerinin belirttiğine göre, mevcut trafik lambalarına yeşil, sarı ve kırmızı renklerin yanına bir de beyaz renk eklenmesi gerekiyor. Elektrikli araçların daha çevreci olması ve otonom araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, "beyaz ışık" kullanımının tüm dünyada trafik sorunlarını azaltacağı öngörülüyor.

Pilot Uygulama ve Test Süreci

Üniversite tezine göre, "beyaz ışık" olarak adlandırılan bu yeni trafik lambası sistemi, araçlar ve yayalar için trafik akışını önemli ölçüde iyileştirebilir. Otonom araçlar sadece sürücüsüz gitmekle kalmıyor, aynı zamanda diğer araçlar ve merkezi trafik bilgisayar sistemiyle iletişim kurarak trafik akışını düzenliyor.

Araştırmacılar, bu yeni sistemi gerçek dünya koşullarında test etmek için pilot bir uygulama ortamı oluşturuyor.

Yazar: Fikret İMAMOĞLU
<