Euro 34,75 %0,12
Dolar 32,36 %-0,21
Sterlin 40,72 %0,47
Altın 2.439 %0,04

Samsung Galaxy S25 Görselleri ve Detayları Basına Sızdı! Cihaz Hakkında Tüm Detaylar Belli Oldu!

Samsung'un merakla beklenen Galaxy S25 serisi için sızan bilgilere göre, telefonun ekran boyutu artacak ve güçlü işlemcilerle donatılacak. Detaylar için yazımızı okumayı unutmayın!

samsung s25

Samsung, Galaxy S25 serisi için çalışmalarına şimdiden başladı. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan ve 2025'in en güçlü Android akıllı telefonlarından biri olması beklenen S25 serisi hakkında yeni sızıntılar ortaya çıktı.

Galaxy S25 Ekran Boyutu Hakkında İddialar

Teknoloji sitesi Android Authority'nin haberine göre, Güney Kore'deki "yeux1122" adlı bir blog yazarı, Galaxy S25'in ekran boyutunun selefine kıyasla ne kadar büyük olacağını açıkladı.

İddialara göre, S25'in ekran boyutu 6,36 inç olacak. Galaxy S serisinde temel modellerin ekran boyutlarında değişiklik yapılmasının sıradışı olmadığını belirtmek gerekir. Hatırlanacağı üzere, Galaxy S24, önceki model olan Galaxy S23'ün 6,1 inçlik ekranına karşılık 6,2 inçlik bir ekrana sahipti.

Söylentilere göre, bu ekran boyutu aynı zamanda Pixel 8'in diyagonal ekran boyutundan (6,2 inç) daha büyük olacak ve Çinli teknoloji devi Xiaomi 14 (6,36 inç) modeliyle aynı boyutta olacak.

iPhone 16 Pro'nun Etkisi

Samsung'un ekran boyutunda bu değişikliği yapmasının arkasında, iddialara göre, iPhone 16 Pro'nun etkisi bulunuyor. Apple'ın bu yıl piyasaya sürmesi beklenen yeni üst düzey iPhone'unun da 6,3 inç boyutunda olacağı öne sürülüyor. Dolayısıyla Samsung'un, rekabeti sürdürebilmek adına S25'i aynı boyutta çıkarması muhtemel görünüyor.

İşlemci Değişiklikleri

Samsung, Galaxy S serisi akıllı telefonlarını Exynos ve Snapdragon olmak üzere iki farklı işlemci modeliyle piyasaya sürüyor. Son olarak, Galaxy S24 serisi de Snapdragon 8 Gen 3 ve Exynos 2400 işlemcileriyle tanıtıldı.

X'teki bir sızıntı kaynağından gelen yeni bir bilgiye göre, Samsung'un Exynos yonga seti serisini beğenmeyenler için bazı kötü haberler var. Bu kaynağa göre, Samsung, Galaxy S25 serisinin tamamında Exynos işlemcilerini kullanmayı planlıyor.

Diğer Seriler Hakkında İddialar

Samsung'un 2025 yılında tanıtacağı diğer serilerle ilgili bazı iddialar da var. Buna göre, Galaxy Z serisi (katlanabilir modeller), yalnızca Snapdragon işlemcilerle gelecek; Galaxy A serisi ise MediaTek ve Exynos işlemci modelleriyle piyasaya sürülebilecek.

Yazar: Fikret İMAMOĞLU
<