Euro 35,70 %-0,26
Dolar 32,89 %-0,11
Sterlin 42,30 %-0,22
Altın 2.529 %0,87

Seçim Öncesi Altın, Dolar ve Borsa Hakkında Kafaları Karıştıran Açıklama! Hangisi Daha Çok Yükselicek?

Yerel seçimler öncesinde yatırım stratejilerinizi gözden geçirin! Borsa, altın ve döviz arasında tercih yaparken uzman görüşlerini dikkate alın. Portföyünüzü çeşitlendirerek riskleri minimize edin.

altın dolar

Yatırımcılar, yerel seçimlere doğru yaklaşırken Borsa, Altın ve Dolar gibi yatırım araçları arasında tercih yaparken dikkatli davranıyorlar. Uzmanlar, altının yükseliş trendinde olduğunu belirtirken, gereksiz nakit tutmanın önemli olmadığını vurguluyorlar.

BORSADA YATIRIM FIRSATLARI

Borsa İstanbul BIST-100 endeksi, son zamanlarda 9.400 seviyelerinden 8.700 seviyelerine geriledikten sonra tekrar yükseliş eğilimine girdi. Bu düşüşlerin ardından 8.600 seviyeleri ana destek noktası olarak öne çıkıyor. Ancak, bu seviyelerin alım veya pozisyon artırma için uygun olduğu düşünülse de seçici davranmak önemli.

DOLAR VE ALTIN YATIRIMI

Yatırım uzmanları, nakit tutmanın önemine vurgu yaparken, TL ve dövizdeki nakit fazlasının gereksiz olduğunu ifade ediyorlar. TL faizli ürünlerin kısa vadeli yatırımlar için kullanılabileceğini belirten uzmanlar, uzun vadeli yatırımlar için avantajlı olmadığını düşünüyorlar.

BORSADA BEKLENEN YÜKSELEN HİSSELER

Borsada yükseliş beklenen hisseler arasında Şok Market, Ülker, Aksa Enerji ve Tofaş gibi şirketler yer alıyor. Bunların yanı sıra, Vestel Elektronik ve Anadolu Holding gibi hisseler de dikkat çekiyor.

ALTIN VE DOLARIN GELECEĞİ

Altın ve döviz cephesinde, FED'in faiz indirimleriyle ons altının yükseliş eğiliminde olabileceği öngörülüyor. Ayrıca, dolar/TL kurundaki artışlarla birlikte gram altının yıl sonunda 3 bin TL seviyelerine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Yerel seçimlere doğru yaklaşırken yatırımcılar, portföylerini çeşitlendirerek risklerini azaltabilirler. Borsa, altın ve döviz gibi farklı yatırım araçlarını bir arada kullanarak daha dengeli bir portföy oluşturabilirler. Ancak, her yatırımcının risk algısı farklı olduğu için kişisel yatırım stratejilerini belirlerken dikkatli olmaları önemlidir.

Yazar: Fikret İMAMOĞLU
<