Euro 35,70 %-0,26
Dolar 32,89 %-0,11
Sterlin 42,30 %-0,22
Altın 2.529 %0,87

Seçim İçin Resmen Emeklilerle Dalga Geçctiler! Emekliler İsyan Etti!

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, yerel seçimlerdeki emekli vaatlerini eleştiriyor ve emeklilere sağlanması gereken destekleri sıralıyor. Toplumun değerlerine uygun vaatlerin önemini vurguluyor.

emekli

Yerel seçimlere doğru hızla ilerlerken, adaylar arasındaki rekabet meydanlarda iyice kızışıyor. Belediye başkanı adayları, ziyaretlerinde ve mitinglerde birbirleriyle yarışırken, vaatler de havada uçuşuyor. Emeklilerden ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara kadar birçok sosyal destek ve yardım vaadi seçim kampanyalarının odak noktası haline geldi.

Vaatlerin Önemi

Seçim çalışmaları, genel seçim atmosferini aratmıyor. Adaylar, seçilmeleri halinde ücretsiz ekmekten çocuk bezine, ücretsiz etten gıda yardımına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunacaklarını belirtiyorlar. Özellikle, siyasilerin emekliler üzerinden yaptığı vaatler, toplumda ciddi tepkilere neden oluyor. Emekliler, "Biz sosyal yardım istemiyoruz" diyerek bu vaatlere karşı çıkıyorlar.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan Tepki

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, seçimlerde emeklilere yönelik vaatlere tepki gösterdi. Karakaş, çocuk bezinden ücretsiz ekmek vaatlerine kadar olan tüm sözleri üzücü bulduğunu ifade etti. SGK sisteminin temel felsefesine dayanarak emeklilere yapılması gerekenleri sıraladı:

Emeklilere Yapılması Gerekenler

Karakaş'a göre, Avrupa'daki hiçbir ülkede benzer vaatler bulunmuyor. Ücretsiz ekmek ve et gibi vaatler, Türk toplumuna yakışmıyor. Bunun yerine yapılması gerekenler şunlar olabilir:

  • Aylık bağlama oranlarını düzeltmek ve bir standarda bağlamak,
  • En düşük emekli aylığını asgari ücretin altında tutmamak,
  • Refah arttıkça emeklilere de hak ettikleri payı vermek,
  • Emeklilere eğitim ve gelişim imkanları sunarak, toplumun entelektüel birikimine katkıda bulunmak,
  • Emeklilerin başkalarına muhtaç olmadan yaşayabilecekleri bir gelir düzeyi sağlamak.

Karakaş'a göre, sosyal yardımların amacı, insanların kendi başlarına yaşamalarını sağlamaktır. Devlet, bu hedefe ulaşmak için emeklilere gereken desteği sağlamalıdır. Ücretsiz ekmek gibi popülist vaatler, toplumun değerlerine uygun düşmemektedir. Bu nedenle, seçim kampanyalarında daha sağlıklı ve sürdürülebilir vaatlerin ön plana çıkarılması gerekmektedir.

Yazar: Fikret İMAMOĞLU
<