Euro 34,77 %0,16
Dolar 32,35 %-0,22
Sterlin 40,71 %0,43
Altın 2.441 %0,12

Dolar 40 Lira Olacak Diye Yalan İçerik Üretenelere Ceza Geliyor! SPK Harekete Geçti!

Dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanmaları inceleyen SPK, asılsız bilgilerin yayılmasına karşı harekete geçti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasıyla iddialar çürütüldü. Güvenilir bilgiye önem veriyoruz.

dolar euro

Dolar/TL kurunun 15 gün gibi kısa bir sürede 40 TL'ye yükseleceğine dair haberler, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamayla asılsız olduğu ortaya çıktı. Sermaye Piyasaları Kurulu da söz konusu iddiaların yayılmasının ardından hızla harekete geçti.

Yalan Bilgi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), ülke ekonomisi ve para sermaye piyasalarına dair güvensizlik yaratmayı amaçlayarak gerçeğe aykırı bilgi verenler hakkında suç ihbarında bulunulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, 16 Mart tarihinde Yeniçağ İnternet Gazetesi'nde yayımlanan "Dolar 15 gün sonra bu rakama yükselecek. Merkez Bankası'nın raporundan sızdı" başlıklı haberde yer alan bilgilerin gerçeği çarpıttığı ve haberin tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her ay periyodik olarak yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin mart ayı raporunun, haberde aktarılan şekilde sızdırılmadığı vurgulandı.

SPK'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Döviz fiyatlarını etkileyerek ülke ekonomisine, para ve sermaye piyasalarına dair güvensizlik yaratmayı amaçlayarak gerçeğe aykırı bilgi veren Yeniçağ İnternet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdem Avşar ve bağlı olduğu yetkililer ile Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Eray Erollu, Genel Yayın Yönetmeni Fatih Ergin, yayın sahibi Yeniçağ Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik ve Tüzel Kişi Temsilcisi Ahmet Çelik ile haberin kaynak kısmında gösterilen 'paradurumu.com' adlı internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Burak Öztunalı, Yayın Danışmanı Ali Güven ve sahibi Özlem Denizmen hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' başlıklı 217/A maddesi uyarınca suç ihbarında bulunulmuştur."

Yazar: Fikret İMAMOĞLU
<