Euro 34,89 %0,31
Dolar 32,34 %-0,05
Sterlin 40,72 %0,39
Altın 2.395 %-0,05

Depremzedelere Müjdeli Haber! TOKİ Konut Çekiliş Tarihi Belli Oldu!

Deprem bölgesindeki konutlar için TOKİ tarafından yapılan kura çekilişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor. Toplamda 30 bin 697 konut için belirlenecek hak sahipleri bugün netlik kazanacak.

toki

Deprem bölgesinde yapılan konut inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün gerçekleştirilecek olan TOKİ kura çekilişi, 30 bin 697 yeni konutun sahiplerini belirleyecek.

Kura Çekilişiyle 30 Bin 697 Konut Sahiplerini Bulacak

TOKİ tarafından yapılan konutların bir kısmı için bugün kura çekilişi yapılacak. Toplamda 300 bin konutun inşası sürerken, 30 bin 697 konut için bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı bir tören düzenlenecek.

Hak Sahipleri Belirlenecek: Kahramanmaraş'ta Çekilecek Kurayla

Depremin birinci yılında toplamda 46 bin konut hak sahiplerine teslim edildi. Bugün yapılacak kura çekilişiyle birlikte Kahramanmaraş'ta bulunan konutların hak sahipleri belirlenecek. Bu çekilişle birlikte 11 ildeki konutların sahipleri de netlik kazanmış olacak.

Tamamlanan Evler Sahiplerini Bekliyor

Tamamlanan konutlar sahiplerini bekliyor. Kahramanmaraş'ta 8 bin 303 konutun yapımı tamamlandı ve bu konutlar için de kura çekimi gerçekleştirilecek. Çekiliş sonucunda belirlenen konutlar hak sahiplerine teslim edilecek.

Toplamda 75 Bin Üzerinde Ev Teslim Edilecek

Deprem sonrası inşa edilen yeni konutlarla birlikte toplamda 75 binin üzerinde ev, hak sahiplerine teslim edilmiş olacak. Malatya'da da inşaatlar hızla tamamlanarak bin 700 hak sahibine evlerine kavuşma fırsatı sunulacak.

Deprem bölgesinde yapılan konut projeleri, TOKİ'nin yürüttüğü çalışmalarla hız kesmeden devam ediyor. Bugün yapılacak kura çekilişiyle birlikte yeni ev sahipleri belirlenecek ve konutların teslimatı hızla gerçekleştirilecek.

Yazar: Fikret İMAMOĞLU
<